== menjelang 22 ==

Saturday, January 10, 2009

suara, dengarkanlah aku...


harini aku nk balik Seremban, huhu!
saje nk seleberet kat umah, ngam2 plak 11 Januari tahun nih jatuh pada hari Ahad. Ahaks.
Expecting a chocolate cake nnt sebab da mintak mak order kat kawan dier. Sedap wOo, chocolate cake die. Moist. Chocolatey. Sedap. Suke! Suke! (^_^)


Okay,
apa yg perlu aku rase bila dah bertambah umur nih? Perlu buat sebarang anjakan paradigma (ayat karangan SPM) ker? Perlu tambahkan goal in life? I'll always be myself. nak kurangkan keburukan dan tambahkan a few skills.Be a better person. Hurm,a boyfriend maybe? Makcik2 kat kampung da sebok2 tny pulak. Motif? blm lagi makcik. Tp aku sll ckp dah ade jer, sj nk puaskan hati mereka. Aish. Sape nk jadik bf tipu2 aku? Ahaks.


Frankly, sepanjang 21++ hidop nih, aku tak pernah percaya pada planning. Sebab biasanya apa yang aku plan, 100% akan tak jadi. So, aku akan memegang prinsip 'Do It, Not Do It'. On d spot. Prinsip ini memang aku aplikasikan dari sekecil2 errands sehinggalah sepenting2 kehidupan aku. Korang ingat aku saje2 nak extend setahun? Ahaks. Ape2 pon kadang2 tak bleh lari lumrah alam, mesti planning. Yang pasti kita hanya merancang, atas kehendak Allah yg akan menentukan segala-galanya. InsyaAllah.


Sori kawan2. Aku tak dapat buat parti2 bagai atau belanja korang makan mcm orang lain sebab kewangan aku yang tak merelakan. Tapi bagiku, asalkan korang disisiku saat happy dan saat dukaku, itu sudah cukup mengatasi seribu party hari jadik. :)



dah dapat my 1st Birthday present dari Kak Mida...Tengkiu Hubby!!! (^_^) tak biasa smenanyer dapat adiah ni. Tak dididik dari kecil utk dapat hadiah stp kali besday. mak ngn abah pn sll lepak2 jer tym besday. Bbrp tahun kebelakang nih jer baru2 anak2 diorang yg tintong neh akan ajak satu family makan luar tym ade besday sape2. Kunun cam nk slebret ar gtu.(padahal sll jer makan luar. Ahaks)




Yang pasti I want to leave the past and look to the future.
But presently, I want to live life as it is.

Sekian, terima kasih dunia.

Free Palestin! Hanjz Israel.

Comments

6 Responses to “== menjelang 22 ==”
Post a Comment | Post Comments (Atom)

meh r ambo jadi bf tipu2 hang....hoho

anyway, heppy bday k.

may the sparkles of only the best things happen to you...haha

beam beam beam!!

happy birthday oyen...
u have a wonderful year k!!!

hepi besday oyen..!!!

Sayang oyen sgt2....

selamat ulang tahun!!

semoga Allah kabulkan segala
permintaan mu...

okeh, akhirnye adik mengikut abang naik 22 tahun. bagus2. selamat hari jadi!

fikri :
thanx!!! huhu~

bro Ejay :
InsyaAllah, wonderful. :)

Rizz :
Thanx buddy~

Qimi :
InsyaAllah. Sayang kimi jugek!

Abg Long :
Bagus. huhu. same2 tua long ek. Ahaks.