meet the newest member of the clan.

Monday, November 16, 2009



meet : CINTA


DOB : 5 Nov 2009


.....


Hari ini : 4 November 2009

Wednesday, November 4, 2009

DEDUKSI HARI INI...


Prinsip Kewangan Korporat



Emosi







Seperti mau...






Aku mungkin perlu mengubah profession: 





Ataupun....




....
...
..
.
.
.....................


p/s: 

Masa lunch tadi terserempak dengan :





:)
Weeeeeee~

________________________________________________________




coming soon

Tuesday, November 3, 2009

getting this new baby soon...


rasenya which one should i get?


BLACK?


RED?


.................

Esok adalah paper Prinsip Kewangan Korporat, I dunno sumhow I am SuPER DUPER gerumuh!!!!
huwaaaaa!~
wish me luck guys...i think i really need loads of it...

Of all the place to die!!!!!!!!!!!!!

Monday, November 2, 2009

hey uOls!!!
Hari ini ialah hari paling menjijikkan dari segala hari menjijikkan...

Nak dengar cerita tak? Begini....

Weekend haritu, aku balik Seremban. So, pagi tadi, baru balik bilik asrama. Sampai-sampai jer dengan keletihan aku tros la online (nak jugak!) . Sedang-sedang enak aku beronline-an tiba-tiba hidung aku tertangkap bau yang sangat menusuk kalbu. Bau yang menusuk tu sangat menusuk sampai jantung aku nk lari dari tempatnya.




Aku pon mula la men-CSI everything atas meja aku, bau dia seakan-akan kuah petis rojak. Hm..pelik juga kerana takde lak aku makan rojak sejak akhir2 ni di bilik sehingga boleh meninggalkan bau. Kalau ada pn kat kedai jerla. Aku sniff2 atas meja agak, baunya lari2. Aku sniff2 bawah meja, tempat CPU aku terletak. Semakin kuat. hm.. Pelik gila... Aku sniff2 atas balik. Bau nyer ke kanan ke kiri.. Aku bau bawah meja lagi..Tekak aku macam nk terkeluar. Aku rasa macam ada pengalaman ni sebelum ni. tapi di tempat awam. So,dengan pengalaman itu aku mengeluarkan suatu hipotesis. Ada "sumthing" kat bawah tu. Dengan tak puashatinya, aku anjakkan katil (aku smenanyer duk atas katil on9 kat PC. Tak duk atas krosi. Hahahah!!) dan dengan yakinnya menjenguk ke bawah meja.
.....
....
...
..
.
MASYAALLAHHHHHHHHHHH!!!!!!!!!!



Ini ialah gambaran. Keadaan sebenar lebih teruk dari ini. MATIIIIII!!!!!!


Aku nengok seekor cicak telah meninggal dunia dengan horrornya. Aku suspek ini kes homisid geng kongsi gelap sebab takde waris yang menuntut mayatnye. Ish.. Sebelum nampak tadi mmg da busok, bila da nampak ni, makin menyucuk2 bau-bauan ittew ke rongga hidung aku. Mula-mula, aku agak buntu kerana mayat tidak dapat dikeluarkan dengan mudah kerana telah berasimilasi di dalam simen itu. Maka proses penyingkiran adalah sukar b*bi. Aku agak buntu, igt nak mintak tlg macik kleaner tlg anokan..Tapi, setelah termenung beberapa lama(lgpon makcik kleaner tak datang2 lagi). Nampaknya aku kena wat kerja sosial la ni dan mengkuburkan beliau bukan satu proses yang mudah.Sangat-sangat-sangat memerlukan keazaman dan keyakinan yang tinggi. Aku tak kisah akan mayat tersebut ialah seekor lizard. Yang tak leh blah ialah body-odour dia. Aishhhh! So, aku siap2 cover hidung dan molot dari bau-bauan menggunakan selendang Pashmina yang dibeli di Jalan TAR(sebab selendang tu tebal) dan memulakan operasi biohazard 0.0.7.





Setelah beberapa lama aku bertungkus lumus menyempurnakan proses pengkebumian lizard tersebut. Still ada bau2 lagik walaupun tempatnya sudah putih unggul. Aku suspek ialah residue2 selepas kematian.Aku letak suakkabar banyak2 konon utk menyah bau yang ujud. Operasi itu tidak berjaya.

Skang aku buntu kembali. camno nk buang bau nehhhhh!!!!!!

Oyen : Cerita Black

Friday, October 30, 2009



Orang kata setiap individu di dalam dunia ni ada identiti tersendiri.

Assalamualaikum.
Hai...
Saya Oyen.
Saya bukan pencerita dan pengkisah yang baik namun, diharap anda faham dengan kisah repekan tapi benar ini.

Kisah ini bermula sejak tahun 2003, saya bertemu dengan Black.Si Kacamata, Black agak biasa fizikalnya, tiada istimewa, but i love it just the way it is..Sepanjang tahun berlalu kami bagai pasangan bahagia. Saya tidak boleh hidup tanpa kehadirannya. Kami sentiasa dikorelasikan bersama, di mana Oyen adalah Black dan Black itu Oyen.How weird it can be but that is just us. Itu adalah identiti kami.

Sepanjang memiilkinya, Black sentiasa berada di sisi saya. Biarpun masa tidur. Somehow i feel so damn insecure tanpa kehadiran Black. Saya malu berhadapan orang lain tanpa Black. Hal ini mungkin berkaitan dengna pengalaman saya dicerca apabila tidak berspek. Ya. Fizikal mata saya bundar. Mencetuskan ketakutan ke atas orang lain melihat saya tanpa spek. So I keep the world away from Oyen beneath those glasses.

I have kept myself in Black for so many years. Until one day, terbuka hati (dan dompet) saya untuk mencuba memakai kanta lekap@kontak lens.pengganti Black. Black tak merungut tetapi gembira melihat saya dalam keberanian mencuba sesuatu yang baru, yang tak pernah saya fikir untuk lakukan.

Langkah itu merupakan suatu pengalaman yang baru, saya dapat melihat dunia dengan berbeza(sbb power lain.haha) It's like i'm invisible! I can walk thru walls and jump from the top of 100 storeys building. The skies never been bluer, the grass is greener and my screen is clearer(haha).Memang sukar untuk menerima keadaan yang baru ini. Seringkali menungan mnjadi kawan baik saya. Benarkah jalan yang ku langkah ini?

Walau apa sekalipun, Black sangat terharu kerana saya akhirnya dapat menjalani kehidupan tanpa dirinya.Little did it knows, kanta lekap ini bisa membuatkan saya lalai, lupa pada Black. Beberapa hari yang pertama, Black saya sisipkan bersama walau kemana saya pergi meskipun tidak memerlukan bantuannya. saya masih belum merasa cukup keyakinan untuk berdiri tanpanya. Meskipun bukan pada tempatnya, Black gembira kerana saya masih ingin berada disisinya walau bukan seperti waktu dulu. Setelah beberapa ketika, apabila saya bisa bernafas, saya tinggalkan Black di sudut itu. Disuatu sudut yang kadangkala menyebabkan saya lupa siapa Black. Sudut itu, gelap. Black tetap setia.

Saya teruskan kehidupan tanpa Black, ada orang kata saya nampak berbeza, ada org tak dapat mengenali atau mengecam saya pd sekali pandangan. Masa yang berlalu berjaya mengubat dunia yang tidak dapat menerima saya suatu ketika dulu. I'm so euphoric that i am finally free~~ Bebas seperti burung...

Atas kekurangan nya, pengganti Black harus akur dia tidak boleh berkhidmat sepanjang masa. Saat tiba waktunya,saya harus kembali ke kehidupan yang lama. Teraba-raba tanpa arah tuju. Pada suatu malam itu, hati saya sayu, rasa rindu pada Black. Saya menjenguk kembali kesudut, di mana Black saya tinggalkan. Black masih disitu, tersenyum. Black tidak pernah marah dan tidak juga cemburu Masih setia di tempat lamanya, seperti waktu dulu.

Walau dunia tak secerah selalu, tetapi saya gembira kerana dapat bersama Black kembali zaman yang lalu. Black tidak tahu itu hanya sementara waktu. Kata-kata Black malam itu
"aku tetap akan bersamamu, hingga akhir nafasku. Kerna kau adalah hidupku"....


Oyen : satu per dua

Thursday, October 29, 2009



I am not ready........


For the world.....


Yet....


post untuk bulan ini. haha!

Friday, October 23, 2009

uish.

Sebolan skali pula kan aku melawat blog ini kan.
Haha!







okeh2. mungkin lepas ni akan lebih rajin...mungkin...

Kerna Facebook itu mungkin sudah memerah habis keseronokan dari diriku.

Haha!

Anyway...minggu hadapan akan bermula musim peperiksaan bagi warga IjazahPertama Universiti Kebangsaan Malaysia.

Kepada mereka : Selamat Maju Jaya!!!!!~
Kepada kamu : Ucap selamat pada ku!!!~

huihuihui. Aku ada 5 paper untuk disetelkan. ugh. bacabacabaca.

..............


Cerita lain. My sis kater kat Kolej dia ada Bams Samsons(lookalike)!
Ai hate her!
hatehatehate!
Kalau dekat hari2 ai melawat dia. motifffffffff~~~













Dah tu jer uols!
Take de care!
XD

Edisi Lebaran~~~

Saturday, September 19, 2009

Sekian lama ku tidak menjenguk blog ini. Bukan tak sudi, bukan tak simpati. Cuma sibuk ber Facebook plus membuat tugasan yang tak henti berkunjung.


Sedar tak sedar(serius tak sedar~~) dah sebulan kita menahan lapar dan dahaga dan perkara-perkara yang membatalkan poser. Semoga puasa dan ibadah sepanjang bulan ini mendapat berkat dan pahala adanya. 


Crite2 pasal puasa, mesti yang lebih mengujakan ialah bulan seterusnya kan. Iaitu bulan meraikan perjuangan sebulan umat Islam seluruhnya. Bulan Syawal aka Raya~~~ Wee~~


hmm. Tahun ni ku agak teruja untuk raya, siap 3 kali pusing Jalan TAR for the sake of raya Shopping. Tak beli apa pon, memang saja berjalan2. hihik! Memang sangat ramai orang. Baru bukak kedai tros dah ada pelanggan. Syukur bg mereka, rezeki di bulan Ramadhan.


Tahun ini, seperti raya-raya sebelumnya, aku akan beraya pertama di Kota Singa dahulu, saat hari raya ketiga baru akan bermula marathon di rumah keluarga belah Johor pula. Seminggu jumlah masa kesemuanya. Dijadualkan hari Sabtu depan baru ku pulang ke tanah tumpah darah Negeri Sembilan tercinta. Letih wOo~


Raya kali ini, diharap ku dapat la duit raya lagi(mmg muka tak malu~) Mungkin raya ni adalah yang terakhir akan dapat duit raya(InsyaAllah kalaw kerja tahun depan)..Huwaaa!!!


Kepada yang sudah berada di kampung halaman, luangkanlah masa-masa berharga ni bersama ahli-ahli keluarga. Jangan duk berfacebook atau merempit saje. Bukan selalu dapat berkumpul bersama-sama. Kadang-kadang ada yang setahun sekali baru jumpe. Hisk! Sedih tol~


Kepada yang tidak dapat pulang beraya, ataupun pagi raye tuh baru bleh balek...Sabor jerla. Dugaan di hari raya sangats...Jangan la nangih lak dengo lagu raya sedih2 di pagi raya tuh..





Dikesempatan ini, ku nk pohon ampun dan maaf atas segala tersilap langkah perbuatan, tersasul kata, termengumpat, terhutang budi mahupun material terutamanya kepada ahli keluarga, teman-teman seperjuangan dan tak seperjuangan, para pembaca, dan juga kepada yang tak dikenali untuk kesalahan yang belum aku lakukan.


Akhir kata dari aku:~


****************************





Ok dah!
Tu jer, G beraya~
Cheers!!!
XD

adik aku kata

Sunday, August 23, 2009

adik aku kata...

Kaklong!

Buat baik itu biasa 

Buat jahat itupun biasa 

Buat baik dibalas baik itu biasa 

Buat baik dibalas jahat itu pun biasa 

Buat jahat dibalas jahat itu biasa 


buat jahat dibalas baik itulah luar biasa..


******************






hmmm....

musim konvo.

Tuesday, August 18, 2009

hye uOls.

Start dari 15 hb Ogos,telah bermula majlis konvokesyen Universiti Kebangsaan Malaysia yang ke-37.
Kalau ikot jadual perjalanan hidup i, sepatutnya dijadualkan i grad esok la. But becoz i took a detour..So, my graduation is postponed to next year la pula. uhuhuhuh~
Tgk Oyen pakai jubah ni macam nak grad jer kan? Perasan gilew...Setaun lagi baru mak grad dek noonn...

Takpelah, I cuma jadik kameraman(woman?) sajor. Gembira melihat wajah-wajah ceria teman-temanku yang nk grad ittew. Tahniah uOlsss!!! Sedih pn ader juga sebab taktau lepas ni haluan masing-masing berbeza kan...


Apa-apapun uOls, i ucapkan selamat maju jaya ler atas segala yang korang nk pursue lepas amik skrol ni yer. Jangan lupa diriku di sini yer..."sobs"


Tahniah uOls!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Selamat Berkonvokasi.

Daerah bukan Negeri Sembilan

Friday, August 14, 2009


wow. this is like the best forking muvi eva!
trailer 1
trailer 2

Sedikit sebanyak ttg Daerah Sembilan.(ok i tak sehandal rizz dalam memberi sinopsis)



Cerita ni bermula dengan kekecohan pasal spaceship yang tersangkut kat bumi beberapa puluh tawon yg lalu.Kali nih depa tak landing kat US year tp tersangkut kat Johannesburg, Afrika Selatan. Disebabkan malfunction sumthing, particularly a piece of the mothership is missing, makanya the aliens were stuck on earth. Diorang diberi kawasan utk tinggal yang dinamakan Daerah 9, iaitu betul-betul dibawah mothership mereka. Sepanjang tahun2 yang berlalu, manusia try to cope living with these aliens that they call ''prawns''.Sampai satu masa, manusia tak tahan hidup ngn prawns tersebut. Gov. pn memutuskan untuk relocate diorang kat satu tempat yang dinamakan District 10 iaitu tempat penempatan yang baru dan lebih jauh dari humans. Satu syarikat yang bertanggungjawab untuk relocate prawns ini dinamakan MNU (Multi-National United).

Yang sebenornyer, MNU nih tak kesah pn sal kebajikan prawns2 nih. Mereka cuma ignkan weapons yang dimiliki oleh alien2 nih. Malangnya,senjata-senjata tuh hanya bleh digunakan dengan kehadiran DNA praws2 tersebut. Maksudnya manusia langsung takleh guna langsung weapons2 tersebut.


So, dengan tugasan itu MNU mengambil kesempatan untuk merampas semua peralatan dan weaponries prawn2 ittew. .Seorang pekerja yang bernama Wikus van der Merwe, pekerja biasa je di dalam MNU itu diberi tanggungjawab untuk memimpin peralihan 1.8 juta aliens dari daerah 9 tuw. Pelik jugak. Agaknya mungkin kerna Wikus ni adalah menantu kepada BigBoss MNU. Tugas dia ialah meminta prawn2 untuk menandatangani perjanjian pengosongan penempatan dari District 9 ke District 10 dalam tempoh 24 jam. Haha. Cambungok sajor mintak signature dr prawns tuh. Lam citer ni, semua manusia dah paham bahse alien2.coooolllll...hahahahah!
Masa tgh2 serbu kawasan daerah 9 tuh, Wikus terjumpa dengan sebuah bekas yang mengandungi cecair hitam; iaitu sebenarnya minyak yang telah dikumpul oleh prawn yg bernama Christopher Johnson(nama alien nie wehhh!! wat??) selama 20 tahun, untuk fuel mothership tuh. When he tried to open the canister, suddenly cecair htiam keluar menyembur ke muka Wikus. Jeng jeng jeng...tiba-tiba...dia keluarkan saputangan dan lap muka dia..hahahha!!

Sekali, cecair hitam itu membuatkan beliau mengalami transformasi.(bukan transformers yew...)Dia akhirnya menjadi buruan pihak MNU pulak. Sejak inilah pelbagai cabaran, dugaan dan aksi yang mendebarkan.Di sini dapat dilihat apabila Wikus dan Christopher Johnson working together. Memang fun! Tapi......(ada plak tapinyew...)

Adakah dia berjaya mengubah dirinya menjadi Wikus yang disayangi semua semula?Apa jadik kat Wikus pastuh? G la saksikan sendiri di pawagam. Jangan donlod weh! Selagi tak tgk...Aku dah bleh la donlod, sebab dah g tgk...hahahhaa!!! hmm..mcm nk g tgk 2nd time pulak....





I loike!
  • Pelakon utama, Sharlto Copley and his accent. Especially the way he said 'fork'. :D [trivia; dia adalah salah seorang yg terlibat dgn shortfilm asal District 9;Alive in Jorburg]
  • Ala-ala real life footage (i know sumbody penin tgk citer camni. :P), with interviews (mcm lam CNN) and news coverage.
  • Maybe it's just me, but I suke bila tgk aliens dipotray sebagai makhluk yang mmpunyai perasaan dan naluri seperti manusia jugak.
  • Dia nyer settings, grafik, dan kostum. Seperti di alam nyata. ::clap:: clap::
  • I love the ending juga! Tak cliche sgt. weeee~


I kurang loike!
Tade. Purfek! Yeehaaaaa!!!!
(aku pny rebiu, ku pny suka la)


I bagi 100 bintang. Ngeeeeee!!!!

depa siap wat website District9 dan MNU lagi..bongga~

p/s: weh cerita ni 18SG tau. Jangan ngengada bwk bebudak. Kalau tak, g la tgk Aliens in The Attic sajer. ngahahahahah!!!!

I loike perempuan geli-geli

Thursday, August 6, 2009

well,abaikan post sebelum ni.
kalaw anda tak baca..bagus.
kalaw anda baca.. sila restore system anda sebelum 12:18PM, August 6th 2009.

It's a fucking mistake.
yarks!

setelah minum dengan banyaknya... 
minum susu la wei. mane bleh minum Carlsberg!

kita denga lagu gaga nih. best gilerh!!!


hahahahaha~
bencinyew, kat youtube takleh tgk vclip dia(copyright bagai kekdahnyew)
merangkap aku takleh link masuk lam post ni. shoot.




Sedikit mengenai perempuan geli-geli ni:


  • Nama dia Stefani Joanne Angelina Germanotta (sangat lah normal yew namanyer...)
  • Costume pelik-pelik yang dia pakai semua direka sendiri oleh beliau.
  • Kerjaya seni beliau adalah hasil usaha penat lelah beliau tanpa menyertai sebarang realiti TV berbentuk hiburan mahupun ilmiah.Maksudnya dia bermula dari bawah kat belakang-belakang sajor...huhu...






Ni album beliau yang berjodol The Fame
I donlod sajor uOls...ahaks!





Dah, kalaw na tawu lebey lanjot pi ker:
Official Website Gaga


tOOdles!

== kepala tak betul ==

Tuesday, August 4, 2009

hye uOls...

hmm...sori la dah lame tak hapdet blog yang tercinta inniew...

Semenanyer semalam i mengalami demam panas, meracau2 pula...
hu, i ini jenis jarang saket...tapi bila sekali saket meemaangg takleh blah...
sekarang pon kepala agak ting-tong sket...tapi takleh tidow, semalam dah tido lame...
so, berehat seketika bersama kitkat. lalalalalalalalala!


Semalam lepas makan penadol, selimut tebal2, tutup kipas n lampu pastu berguling-guling atas katil macam orang giler... I pon dah luper meracau aper semalam...Maybe something about PC fair dan kek secret recipe..haahaha! not! Kalaw demam i mmg takboleh membau sebarang jenis makanan atau persekitaran yang bising2. Mesti diammm sajer..Kalaw tak, macam nk uwekkk!! Mengada-ngada kan? Geli giler.

mungkin seperti posisi ini

walaopon ramai suh pi jumpa dokter, tp i jenis yg malas pi jumpa dokter sebab selalunyer sampai klinik mesti macam tak sakit sangat. Nnt dokter ingat i tipu...huwaa....neway, kalaw demam boleh larat pergi klinik ker?? hurm....wat i really need now is dokter cinta...hahahahha!!!

ada dokter cinta macam ini tak?

hurm takpela... semoga kurang sket dosa-dosa i pas sakit nih.. hu~

saket..sakit...pls be gone...
ok, dzaa uOls~
:)


== same seyh... ==

Tuesday, July 21, 2009

HellOy uOls.
Aku bukan penonton tegar sinetron Indonesia.Sebab musabab utamanya ialah takmo terlekat dengan siri-siri tersebut yang bagi aku seakan Krispy Kreme donut; best tapi muak. Tetapi takdelah aku ketinggalan akan sinetron2 yang ditayangkan di kaca tivi tempatan ni. Salah satunya ialah Upik Abu dan Laura. 


Satu hari, aku sedang makan di kafeteria la..Pastu, kisah yang ditayangkan ialah UB&L ini. Tiba-tiba mata aku tertancap ke satu susuk yang amat familiar. Serius muka dia macam Bams Samsons!!! Aku terkesima seketika, dan kendian aku terus menelefon adik aku.


" Weh! Ko tgk citer Upik Abu dan Laura kan? Sorang lelaki dalam tu  macam Bams Samsons siot muka dia!!! Itu Ellow dalam cerita Intan kan?" 
(P/s: INTAN ialah sinetron meleret kegilaan abah aku yang disiarkan di saluran Astro Prima)
"ha'ah la. Ello la.bukan ko penah tgk ke muka dia??"
"ntah tak perasan. serius gaya dia macam Bams!!"


hmm...
Dengan kuasa gOogle, aku baru tau nama sebenar beliau ialah Glen Alinskie. yeehaaa!!!



Aku keliru uOls!


Tapi dah lama-lama tengok, lain jer pulak. Tak sama pon. Perasaan jer kot...*sigh*

ok tu jer.
Cheers!
XD

== curik tag kat blog florallan87 ==

Sunday, July 19, 2009

terbaca kat blog ni. kena terbuat pulak.

1. apa perasan sekarang
bosan.

2. saya nak makan
kek.donut.aiskrim.tuna.creampuff.garlic bread.famous amos.dark chocolate.

3. saya x suka
seseorang  takde apa2.

4. impian saya
bershopping dengan wang sendiri.(pergh. mcm2 nak bli/buat)

5. haiwan yg saya tidak suka
lipas.

6. saya harapkan
saya boleh berubah.

7. jika boleh diputarkan masa
saya nak belajar kt MMU.

8. saya pada 10 thn akan datang
masih belum berkahwin(if that's wat ur asking)
mendapat kerja yang lebih stabil

9. hp saya adalah
hp China berjenama JINYU. Suka sebab bleh pakai double-Sim.

10. saya pernah bercinta sebanyak
tak banyak.

11. saya suka pada
warna hitam. benda manis@tepung. air kosong.

12. kawan2 saya
ehem2..

13. pernah dikhianati
mengkhianati.

14. apa yang hendak dilakukan terhadap org yg mengkhianati anda
maafkan.

15. senaraikan 8 orang untuk di tag
Rizz.Rizal.Lea.Orked.Ashabulz.Alhaqimi.Mell.CD.

== jalan-jalan sakit kaki ==

Saturday, July 18, 2009




Heit. Hari Jumaat lalu, saya ke MidValley kerna ada urusan reunion sama Roomate saya di Matrikulasi lalu. Makanya, selepas kelas saya terus shoot ke tempat kejadian. wee~

Kekdahnya, saya keluar time tengahari la pulak. So sedia maklum Komuter agak 'lembab' di waktu2 begini. Lebih beruntung lagi saya kerana secara tiba-tiba komuter tersebut mengalami kerosakan teruk ketika tiba di Stesen Bandar Tasik Selatan. Cemerlang!!!! Dugaan di hari Jumaat sangat!

Sampai2 jer di MidValley, semua dah kelaparan bagai... So makan di Pizza Hut sajor. Maaf tiada gambar dapat di provide kerna "tak cukup resources". :P
Pas makan, kami pon decide p JUSCO sebab tengah musim SALE sekarang ni. (sebenarnya oyen yang decide pi sebab nk tgk SALE<---mmg kaki SALE ini budak)

lihat itu! 50% hingga 70%
wahhh!!! (^_^)

tapi nampaknya bukan saya yang bershopping. tetapi ini budak yang mencari ''sesuatu''

dalam fitting rOom pon sempat lagi hokay...

suka nya dengan cermin infinite iniiiiii...ada baaanyaaakk OYEN...(kau ingat ni kat Petrosains ker??)


cambiasa la, time2 begini memang sangat ramai di kaunter...

Setelah petang berkunjung tiba, kami mengambil keputusan untuk pulang ke sarang masing-masing. Huk! Saya melirik ke arah jam tangan. Alamak! 5:16 petang. Habislah kene meredah lautan orang ni.*sigh* (sape suruh balik time2 ni.)

dah agak dah.
Sedang asyik saya melihat pemandangan indah...Suatu pengumuman berbunyi begini "Perhatian kepada semua penumpang...bla..bla...bla...sila berdiri di garisan HIJAU"

line ini yer.
close up.


lihat itu. Kaki buruk saya sedang berdiri di line HIJAU.
Namun begitu, alangkah kecewanya saya apabila train hampir tiba. Secara tidak semena-mena orang berpusu-pusu berkerumun di tengah-tengah line antara pintu tersebut. ****. carut saya dalam ketenangan.
Bukan itu sahaja, apabila pintu dibuka, mereka terus meluru masuk ke dalam kereta api tersebut TANPA MEMPEDULIKAN ORANG YANG NAK KELUAR DARI TRAIN TERSEBUT! alahai kesian saya tengok. 




"oi! tak dengar announcement ker? pekak ke?" ujar penulis dalam hati.
Oleh yang demikian, terlepas lah saya akan train tersebut. Takpe-takpe, pasni ada lagi. Dun weri.

Melihat train itu berlalu pergi...
Setelah beberapa minit menunggu, akhirnya train yang ditunggu-tunggu pon tiba. Alhamdulillah....
Walaupun berpusu-pusu, selamatlah jugak saya hingga ke destinasi. 
Moral of the story : Korek telinga supaya dapat mendengar announcement di Stesen Komuter. Jangan pekakkan telinga yang tidak pekak itu.

== rindu tag ==

Thursday, July 16, 2009

Uiks. SORI Liyaa...tak perasan tentang tag kamu ini...Makasih dehhh...


1. Besides your lips , where is the favorite spot to get kissed?
cheeks la. (^_^+)


2. How did you feel when you woke up this morning?
ngantok!


3.Who was the last person / people you took a photo with?
my friend Ady, with the new Nokia 5800 MusicExpress... muahahah!<---------jelos.


4. Would you consider yourself spoiled?
err, dunno la. kinda.


5. Will you ever donate blood?
donated. but mostly not qualified. tak cukup tidor...


6. Have you ever had a best friend who was of the opposite sex?
yes. friendSss.


7. Do you want someone to be dead?
hm. 


8. What does your last text message say ?
"uh. ade aper ym? tdor tadi. baru balik bilik tadi." ayat sedikit rekaan kerana phone saya tiada folder sent item.


9. What are you thinking right now ?
hungry. (aiyoh. kepala pikir hungry juga)


1o. Do you want someone to be with you right now ?
yes.


11. What was the time you went to bed last night ?
1 lebih kut. nengok tv.


12. Where did you buy the tee you are wearing now ?
Kelantan.


13. Is someone in your mind right now ? 
Can i say something? kek Secret Recipe dan Big Apple Donuts...


14. Who was the last person who text you
MUcit and SUeBucuk! ngeeee~


TAKMO TAG.
Lucky person 2 do dis quiz.
15. Who is no.1 having a relationship with ?
16. Is no.3 a male or a female?
17. How old no.4?
18. What is no.1 studying about?
19. When was the last time you chatted with them ?
20. Say something about no. 2.


erm, rindu plak nk wat tag....

== transformers ==

Sunday, July 12, 2009

Hola uOls..


ye. aku tau ramai dah tgk criter ni kan? kan? Camne? Seronot? Aku tau juga ramai yang teruja ngan cerita ni sampai ulang tgk 6 juta kali sampai adik kerja GSC tu kenal muka korang kn? (tak pon korang tgk pawagam yg lain2 setiap kali tgk?)


hurmm, haritu aku pn tak ketinggalan menonton sebab ini merupakan my most anticipated movie since I saw the first Transformers. Pagi Khamis itu, aku gi ler tgk kol 11.30am pny sebab regernyer murah. ahahahha! 


Selama 2 jam aku menghabiskan masa menonton filem tersebut tanpa berkelip sekali pon (tipu ni). Setelah tamat tayangan itu, aku amat mengharapkan kepuasan yang berpanjangan dan senyuman terlakar di bibir tapi tak mampu. Aku hanya mampu termenung di dalam kekecewaan. MOTIF?! kawan2 semua risau bertanyakan tentang keadaan aku itu. 
"Camne movie tu??" soal mereka. Aku sendri pon tataw. Cuma aku boleh kata.
"OK...laaahhh..." (-_-) pasrah.


TAK SUKA dimata aku.



  • Robot2 makhluk asing (alien robots) macam tin-tin yang dikumpul oleh wall-E
  • Transforming sound yg sangat annoying
  • Dialog yang sangat klise
  • Aku terpaksa menggelakkan diri atas 'lawak-lawak' mereka.
  • Aku still terbayangkan Shia LeBeouf lam Even Steven(dgn hidung kembangnyer ittew)

maafkan aku Shia. Lubang hidungmu tetap menjadi pujaan hatiku. CUT!

  • Kurang penampilan Captain Lennox(Josh Duhammel) kali ini. Memang tak boleh di maafkan. ish.ish.


mane mamat ni. tak muncul2.




  • motif final battle(b2wn Optimus Prime and The Fallen) beberapa saat ajer??!!




SUKA dimata aku.


  • seharusnya dengan kehadiran Megan Fox yang sangat-sangat H.O.T.
no caption. :P

  • Huey dan Duwey(the twins).
  • Yellow Camaro
  • decepticons mengamuk kat China. (dan bukan hanya kat Amerika sajOr ada Alien RObots. ngahahahha!)
  • adegan mak bapak yang takleh lepaskan anaknya lagi.
  • Alien robots yang sangat details. Uhuhuhu!
  • Part yg presiden pny org tu kena terjun dari Kapal Terbang. muahahahha!!!




Oyenometer: 3.2 outta 5 stars. :)
But overall memang gempak la. CG yang boleh dibanggakan. Cuma letih tgk movie ni. Sarat sangat kot aku rasa.
Kepada peminat2 movie nih, diharap tak hangin kat aku, sebab aku still minat cerita nih. Cuma kali ni agak keciwa sket kot.


Itu sajor.
cheers!